Търсене:

НОВО!

Всичко за
бебето

повече >>Баба, дядо и внуче
Независимо дали баба (дядо) са наблизо...

Позитивно родителство
Като родители, основната ни роля е да даваме пример...

Играта: развиващ фактор
В нея и чрез нея главно се усвоява обществения опит...

Как да правим сполучливи фотографии на бебетата и децата
Голямо предизвикателство е да се направят добри снимки на толкова подвижни субекти, като децата...


Инфо - зачатие

Решението дали да увеличите семейството си с още един член – независимо дали това ще е второто ви дете или шестото – е едно от най-значимите решения, които ще вземете през живота си. Няма кристално кълбо, което да ви покаже последиците от вашето решение в бъдещето.


повечеИнфо - бременност

Да имаш бебе е преживяване, което със сигурност ще обогати и промени живота ви коренно. От самото начало на бременността вашите чувства ще стават все по-променливи и бурни. Подобно на водата, през живота ви  те са определени, непроменливи и изведнъж през бременността те стават интензивни.


повечеИнфо - раждане

Когато мислите за раждането на Вашето бебе коя е първата мисъл, която Ви идва на ум? Кои ще са най-специалните моменти? Какво се надявате да се случи и какво да не се случи? Вашите решения за това, какво е най-добро за Вас ще се основават на  информираността Ви за различните видове раждане.


повечеИнфо - бебе

При новородените има много грижи, които могат да бъдат предизвикателство, както за майките с първо дете, така и за майките с повече деца. Някои от тях са храненето, грижата за пъпчето, жълтеницата, плачът, коликите и проблемите със съня.повече


Инфо - кърмене

Има много ползи от кърмене на новороденото вместо използване на адаптирани млека. Дори ако по една или друга причина кърмите бебето за кратък период от време, имунната му система ще извлече полза от майчиното мляко.повечеИнфо - татко

Ролята на бащата в семейството е важна и допринася както за израстването, така и за развитието на бащата и децата. Бащите имат възможност да преосмислят техните лични взаимоотношения от типа баща-дете, да ги погледнат от перспективата на зрелия човек, и да бъдат родители на децата си по начин, който ще допринесе за израстването и развитието на децата.

повече


Инфо - дете

Възпитанието на децата е една от най-трудните и най-отговорни задачи в целия свят, за която вие можете да се чувствате най-малко подготвени. Ето няколко съвета, които ще Ви помогнат да се справите с възпитанието, поставяйки си отговорности, които ще Ви направят по-подготвен за родителската роля.


повечеИнфо - здраве

Последните научни изследвания потвърждават това, което работещите родители вече знаят – децата, дадени на градина, боледуват по-често от настинки, отити, хрема и други респираторни заболявания отколкото тези, гледани вкъщи.Дори и да не е в група с много деца, възможно е детето ви да боледува 6 до 12 пъти в годината.

повече