Търсене:

 

Начало > Инфо > Бременност > Секс по време на късна бременност

Секс по време на късна бременност

Може би няма жена, която да не се чувства неатрктивна и нежелана по време на своята бременност. “Стандартите” ни за женска красота изключват бременната и форма.

Няма вреда от половите сношения в периода на по-късна бременност, освен ако имате кръвотечения, което може да доведе до преждевременно разкъсване на околоплодния мехур или не диагностицирано течение. Има случаи, когато партньора е прекарал или е в активна фаза на заболяване предавано по полов път, като например херпеси. В тези случаи половото сношение не е препоръчително.

Ако Вашия партньор се притеснява да прави любов в периода на по-късната Ви бременност, добре е да знаете, че това не е така само при него. Мъжете провяват противоречиви чувства по време на бременността на партньорките си.

Проучване публикувано в брой от Февруари 2001 на Obstetrics & Gynecology отхвърля предположението, че сексуална активност в периода на късна бременност (29-36 гестационна седмица) може да повиши риска от преждевременно раждане. Де факто, изследователите намират, че половите сношения, както и оргазмът по време на късна бременност са свърани с намаляване на риска от преждевременно раждане.

 По материали на:www.medical-library.org/j_obg.htm