Търсене:

 

Начало > Инфо > Кърмене > Алтернативи за работа на кърмещите майки

Алтернативи за работа на кърмещите майки

Често най-добрите решения на предизвикателството за комбиниране на кърмене и работа са осъществените. Премислете тези алтернативи за прекарване на целия ден далеч от вашето бебе. Имайте предвид, че вашите планове могат да се променят докато вашето бебе расте и се развива.

 • Вземете вашето бебе на работното място. Това не би могло да се осъществи на поточната линия за производство, но има много работни места, които могат да се пригодят за присъствието на дете. Има майки, които работят в магазини, офиси, семеен бизнес и в други области, където би могло да се осъществи присъствието на бебето. Кърмените бебета са много лесно преносими. Уредете безопасно и удобно място за дрямка, смяна на памперс, игра на земята и вие ще бъдете готови да се върнете на работното си място.
   
 • Пробвайте работа и носене. Носете вашето бебе близо до себе си, на кенгуру, докато вие обслужвате клиенти, сортирате документи, работите пред компютъра, дори когато сте на среща или събрание. Вие може би ще трябва да работите по-дълго през деня или да приемате по-ниско заплащане за да компенсирате времето на работа, прекарано грижейки се за вашето бебе, но вие ще спестите от разхода за гледачка, а и майката и бебето няма да си липсват един на друг. Рано или късно, когато вашето "бебе в кенгуру" стане изследовател, вие може би ще трябва да направите други нововъведения в графика и работата си, но пък тогава, бебето няма да бъде  зависимо от вас за всички негови хранения.
   
 • Занасете работата при вашето бебе. Работата от вкъщи става все по обичайна в тези дни на телекомуникация. Може би е възможно да уредите завършването у дома на някои или всички от вашите задачи. Дори бихте могли да работите у дома един или два дни от седмица и в офиса през останалата част от времето. Това ще ви даде възможност да прекарвате повече време с вашето бебе и да го кърмите. Някои майки, които работят от вкъщи се концентрират върху работа по време на дрямките на бебето, лягат си по-къстно или стават рано. Някои успяват да работят с бебе наблизо или дори в скута си. (внимавайте за малките пръсти, удрящи компютърната клавиатура!). Други майки разбират, че  имат нужда от помощник, докато  завършат някаква работа - но мама е на разположение когато е необходима.
   
 • Детска градина на работното място. Все повече приятни и учтиви работодатели правят детска градина на работното място. С тази алтернатива, вие можете просто да отивате до другата част на сградата за да накърмите вашето бебе през малките почивки или наобяд. Работниците в градината могат да ви извикат, когато бебето е гладно или вие можете да им кажете кога ще ходите там през деня.
   
 • Близък детегледач - доставчик. Много родители търсят детска градина близо до техните домове. Понякога по практично е да търсите детегледачка близо до вашето работно място, особено ако вие сте на час или повече път  от вашето бебе. С детска градина близо до вашето работно място, вие можете да отивате при вашето бебе за да го кърмите един или повече пъти през деня. Вие също можете да кърмите бебето в дома на детегледачката или в центъра за грижа преди и след работа. Когато вашето бебе е наблизо, ще ви спести много от цеденето на ръка или с помпа.
   
 • Посещения от вашето бебе. Може би за вашето бебе е възможно да идва и ви посещава докато работите, по време на вашата почивка или в друго време през деня. Майки, които правят тази възможност да работи за тях често имат татко или баба като главен детегледач - някой който желае и може да върви допълнителна миля (буквално) за здравето и щастието на бебето. Вие бихте могли да пресрещате вашето бебе и гледач на половината път - на удобно място за обед между дома и вашето работно място.
   
 • На половин работен ден. Намаляване на времето, което вие прекарвате далеч от вашето бебе ще направи кърменето по-лесно. Много майки планират да работят само половин ден, докато техните деца са малки дори и на по-къс работен ден или по-малко смени седмично. Някои майки бавно се връщат към целодневен работен график - когато те и техните бебета са готови.
   
 • Пробвайте нещо ново. За някои жени раждането на бебе става преломна точка за кариерата, както и в личен план и те правят промени в техния професионален живот за да удовлетворят нуждите на тяхното дете. Някои започват кариера на работник на свободна практика, други започват собствен бизнес или се връщат в училище.
   
 • Научете се да живеете с по-малко. Внимателното преглеждане на вашето финансово положение може да ви покаже, че е възможно да живеете по-икономично. Работата на пълен работен ден носи и своите собствени разходи: грижа за детето, пътуване, облекло, удобства. Много двойки преизчисляват отново техните начин на живот и разходи на работа през годините, когато техните деца са малки. Вие можете да решите, че желаете да замените част от вашия приход за по-малко напрежение и по-приятно време с вашето бебе.

По материали на http://www.askdrsears.com
превод от английски: Краси Николова